Frågor och svar

Betalning

Varför ska man betala med kort?

Resans tillgänglighet kan komma att ändras och därför bokar vi dina flygresor, matchbiljett och ditt hotell så snart vi har mottagit din betalning. Allt kommer bokas i ditt namn, och därför ber vi dig genomföra betalningen så fort som möjligt så vi kan garantera din bokning.

Hur mycket ska jag betala i tilläggskostnad?

Det är tillkommer inte några tilläggskostnader. Priserna som visas på vår hemsida är inklusive tillägg, skatter och reservationsavgifter. Vårt mål är alltid att redovisa våra priser spå enkla och lättöverskådliga som möjligt. Det framgår alltid tydligt vad priset är på ett standardhotell och standardbiljett till en fotbollsmatch. Du kan göra ytterligare uppgraderingar på våra paket och detta finns redovisat på vår hemsida.

Är alla priser inklusive moms?

Ja, alla våra priser är inklusive moms.

Hur kan jag betala för resan?

Under kassan väljer du din betalningsmetod. För fotbollsresor och privatresor erbjuder vi Klarnas världskända betalningssystem som både är säkert och pålitligt system. Din betalning med kreditkort sker via en säker förbindelse till ett säkert banksystem online som tillhandahålls av Klarna.

Är det säkert att betala online på gothiasportstravel.se

Ja det är mycket säkert.

Min resa är en present, Vilken adress ska jag fylla i?

Fyll i adressen på du som ska betala för resan. All kommunikation och bekräftelser kommer vi skicka till den e-postadressen som du uppgav vid ditt bokningstillfälle.

Går det att ringa till ert kontor för att göra en bokning?

Vi är en resebyrå som är internetbaserad men det går givetvis att ringa till oss och det är helt gratis. Du når oss på 073 717 50 47. Vi har öppet under vardagar mellan 08:30 – 17:00. Ring oss gärna så får du en personlig service.

Hur hanterar ni personuppgifter? 

Vi använder oss av dina personuppgifter för internt bruk. Vi delar inte heller informationen med tredje part. Du kan läsa mer på vår Personuppgiftspolicy och Insamling av personuppgifter. Vi kommer dock vidarebefordra ditt namn till våra olika leverantörer, men dina personuppgifter används enbart vid kommunikation som gäller din bokning.

Var kan jag enbart köpa fotbollsbiljetter?
Vi säljer givetvis officiella matchbiljetter till alla de stora lagen och ligorna runt om i Europa. Vi erbjuder fotbollsbiljetter till Premier League, La Liga, Bundesliga, Serie A, Ligue 1, VM, EM med mera.


Kan ni skicka mig en broschyr?
Vi erbjuder inga tryckta broschyrer som vi kan skicka med posten, främst pga. av vårt miljöarbete. Vi har på vår hemsida istället alla våra resor och paket som vi erbjuder. Genom att inte skicka broschyrer kan vi istället hålla nere omkostnaderna och erbjuda så billiga fotbollsresor som möjligt.

När får jag mina fotbollsbiljetter?

Vi skickar dina resedokument till dig i PDF-format ca 2 veckor innan avresa. Dokumenten innehåller flygbiljetter (e-biljetter), hotell-voucher och biljetter (e-biljetter) Vi levererar biljetterna till ert evenemang på tre olika sätt, antingen till hotellet i när ni ankommer, eller via post eller på mejl med e-ticket. Kontakta oss för att veta exakt om ert leveranssätt till er resa. Om du som resenär inte fått matchbiljetterna levererade senast kl. 11:00 på matchdagen måste ni ringa till oss på Gothia Sportstravel. Vi ansvarar ej för biljetter som inte levererats om resenären inte själv ringt till oss och upplyst om detta.


Vad händer när jag har genomfört min bokning?
Cirka en vecka efter bokning erhåller ni Er bekräftelse och faktura för anmälningsavgiften. Om ni inte väljer att betala hela Er resa direkt då erhåller ni alla nödvändiga resehandlingar samt program. Vid bokning 2 månader eller närmare avresedagen skickas Er slutfaktura vid bokning. Efter slutbetalningen erhåller resenären alla färdhandlingar och program. Slutbetalningen av Er resa skall vara Gothia Sportstravel tillhanda senast 6 veckor för avresa. Vid en omgående slutbetalning erhåller resenärerna alla färdhandlingar och program. ( Vid vissa undantag skickar vid färdhandlingen samtidigt som er bokningsbekräftelse. Resenären har skyldighet att kontrollera bokningsbekräftelse samt alla färdhandlingar om eventuella felaktigheter och påtala det. Muntliga löften skall finnas med på resebekräftelsen för att kunna åberopas.

Bokade biljetter till evenemang (hockeymatcher, konserter, fotbollsmatcher, musikaler, formel 1 etc) är inte återbetalningsbara. I Europa spelas Fotbollsmatcherna normalt på fredag kväll, lördag eller söndag. Gothia Sportstravel rekommenderar därför våra resenärer att resa ut på fredag och hem på måndag. För matcher på vardagar kontakta oss för mer information. Matchdagen kan ändras i Europa med kort varsel. Det är resenärens ansvar att kontrollera eventuella ändringar av speldag och speltid före avresan. Gothia Sportstravel har inget återbetalningsansvar om gäster blir avvisade från arenan pga. rekommenderar resenärerna att inte bära halsdukar eller matchtröja på arenan som tillhör bortalaget.

Det är resenärens egna ansvar att vara insatt i de lagar/regler som gäller på det aktuella evenemanget. Platser på arenan, till de flesta matcherna kan vi enbart garantera att sittplatsbiljetterna fördelas i par. Fråga vid bokningstillfället om ni vill veta exakt vad som gäller för matchen ni skall se.

Vi levererar biljetterna till ert evenemang på tre olika sätt, antingen till hotellet i när ni ankommer, eller via post eller på mejl med e-ticket. Kontakta oss för att veta exakt om ert leveranssätt till er resa. Om du som resenär inte fått matchbiljetterna levererade senast kl. 11:00 på matchdagen måste ni ringa till oss på Gothia Sportstravel. Vi ansvarar ej för biljetter som inte levererats om resenären inte själv ringt till oss och upplyst om detta.

Varför kan priserna justerad på er hemsida?

Det beror på att visa leverantörer som hotell, klubbar och flygbolag höjer och sänker priserna. Priserna går oftast upp desto närmare avresedatum vi närmar oss. Vi rekommenderar att boka i god tid innan er avresa för att få det bästa priset någonsin.

Vad är ej inkluderat i min fotbollsresa?
I våra fotbollsresor är inte reseförsäkring, transfer och dina personliga utgifter inkluderade i priset. Reseförsäkring kan man teckna vi oss om så önskas. I vissa fall kan vi arrangera privat transfer till och från flygplatsen till ditt hotell. Kontakta oss om det är något ni vill ordna.
Är transfern inkluderat i priset?
Våra fotbollsresor och privatresor omfattar inte transfer. Om du vill boka en privat transfer måste du kontakta oss. I dina resehandlingar kommer du få information om hur du tar dig från flygplatsen till ditt hotell. Du kommer även få information om hur du tar dig från ditt hotell till arenan.

Kan jag vara säker på att min paketresa är tillgänglig att boka?
Alla fotbollsresor du ser på vår hemsida finns tillgängliga att boka.
Ansvar för Beställaren

Beställaren/ledaren/tränaren av resan ansvarar för att all information och alla regler om resan når samtliga deltagare och resenärer för avresan.

Går det att få biljetter levererade hem till min adress i Sverige?

Det är inte möjligt att leverera fotbollsbiljetter hem till dig i Sverige. Detta beror främst på att biljetterna skicka ut med kort tid innan avresedatum och finns ingen tid att se till att biljetterna levereras hem till dig i tid. Du kommer få biljetterna levererade direkt till ditt hotell. Biljetterna levereras med kurir till ert hotell. Personalen på hotellet skriver under att dem har mottagit biljetterna, och förvarar dom på en säker plats i receptionen tills du hämtar ut dem. Du hämtar ut matchbiljetterna på matchdagen eller ankomstdagen.

Kommer jag och mina medresenärer få sitta tillsammans på arenan?

Fotbollsmatchen är givetvis höjdpunkten på fotbollsresan och att få sitta tillsammans är givetvis vi förstår att ni vill göra. Vi erbjuder därför en 100 % sittplatsgaranti, där vi kan garantera att ni alltid får sitta minst 2 personer tillsammans på arenan.

Flygresor

Kommer vi få pappersbiljetter för flygresan hemskickad?

Nej, alla flygbolagen vi samarbetar med använder sig av elektroniska flygbiljetter. Du kommer få ett referensnummer och instruktioner som du kommer behöva för att kunna checka in på flygplatsen. Detta är det enda du kommer behöva för att boarda ert flyg på fotbollsresan.

Resedokument (Sportresor)

När erhåller jag mina resedokument?

När du har genomfört din bokning kommer du erhålla en bokningsbekräftelse. Dina Resedokument erhåller du senast 7 dagar före avresedatumet.

Vad för uppgifter finns det i resehandlingarna?

Resehandlingarna inkluderar en omfattande överblick över din resa, inklusive detaljer kring ert hotell, flygresa och matchbiljetter. Uppstår det några oklarheter i dina resehandlingar är du givetvis välkommen att kontakta oss.

Hotell

Vilket hotell kommer vi bo på under fotbollsresan?

I många av våra fotbollsresor kan du välja vilket hotell du kommer bo på. Våra hotell på fotbollsresor är centralt belägna som 3*** och 4**** Hotell i centrala delarna av städerna. I dina resedokument kommer du även finna mer information om hotellet som du kommer bo på under fotbollsresan.

Ingår frukost på fotbollsresan?

Oftast är våra fotbollsresor exklusive frukost, men flera av hotellen vi samarbetar med inkluderar frukost utan någon extra kostnad. I dessa fall så ingår då frukosten i din sportresa. Se över dina resedokument för en exakt bekräftelse.

Vilken rums typ kommer jag bo i?

Du kan själv välja om hur stort rum du vill du i. Våra vanligaste rumstyper är Twin (två enkelsängar), dubbelrum (en dubbelsäng), trippelrum eller enkelrum.

Ändringar

Kan matchdatumet ändras?

Datumet till matchen kan ändras kort inpå på grund av att ligorna väljer att ändra datum på matchen oftast pga. av Europacupspel eller tv-tider. Det är upp till resenären att själv hålla koll på datumändringar.

Ta del av erbjudanden och
kampanjer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev redan idag.

Tack!